1/2e – 2/3e Triathlon Stein

De seizoenstart van 2014 is er niet 1 waaraan ik sportief gezien later graag op terug zou willen kijken of denken. (eind mei ben ik even aan de kant gezet vanwege een stressfractuur in mijn voet).

Anderzijds wordt ik er mentaal vast weer sterker door en kan ik toch ook weer terug kijken op een mooie 1e 2014 start in Stein.

Na mijn afzegging van de OD in Huizen heb ik op aanraden van Renee, Nina en Thomas toch bedacht te starten in Stein. En het was toch mooi weer dus besloten wij in de week voorafgaand aan de wedstrijd ook maar een hotel te boeken in Urmond en er een speedweekendje van te maken.

Zaterdag eind van de ochtend vertrokken en geen greintje spanning te ontdekken, dit komt vast nog wel denk ik. In het hotel aangekomen pak ik de fiets en ga de ronde voor zondag verkennen, onderweg pik haal ik een andere atleet in die ook de weg kwijt is. We besluiten dan samen de weg weer te vinden, zo gezegd zo gedaan maar niet gevonden…..althans de goede richting op. Toch een uitdaging, parcours verkenning tegengesteld, probeer de bordjes dan maar eens te vinden.

Toch mooi weer denk ik dus geen stress, met 50 km op de teller en wat later als afgesproken terug in het hotel, spanning……nog steeds niet.

Na een heerlijke maaltijd en een limburgsevlaai toe, lekker op bed met een goed boek en de TV aan om vervolgens vroeg te gaan slapen. De wedstrijd is morgen AAN.

06:30 – Een hoog irritante toon maakt mij wakker, de wekker. Ontbijten wat je kan, nog even relaxen op de kamer. 

Hé, geen stress toch Kwakkel? Uhhh, klein beetje. Een wedstrijd als training zien werkt wel, maar trainen met zenuwen doe ik eigenlijk nooit. Hoe werkt dit proces dan eigenlijk,?komt het door de wedstrijdklok?

Wij zijn al lekker vroeg in de startzone en praten nog wat met Thomas en Nina, en om 09:25 ga ik naar mijn fiets en doe de laatste voorbereidingen.

Nogmaals voor mijzelf het plan doornemend; Lekker zwemmen en hiervan leren, fietsen gewoon lekker op wedstrijd tempo en kijken hoe de benen erna voelen.

We staan te dringen in het startvak om te water te gaan, de hekken gaan open en iedereen probeert als eerste bij de startlijn te gaan liggen. Ik lig op de tweede rij vlak achter Dirk Wijnalda, als ik daar in de buurt blijf kom ikredelijk het water uit.

pastedGraphic.pdf

Bij de start zwem ik heb al voorbij en kan mij tot de eerste boei in een groepje nestellen zonder dat ik zelf gehinderd wordt. Na de boei zet ik even aan en zwem naar een groepje 10 meter verder en blijf daar zwemmen tot de landlap.

De landlap neem ik voorzichtig omdat ik niet wil rennen vanwege mijn voet en verlies de mensen waarmee ik zwom.

pastedGraphic_1.pdf

Al snel pik ik deze groep weer gemakkelijk op en ik trek even door tot de eerste boei, om vervolgens daarna even alleen te zwemmen. Weer zwem ik gemakkelijk naar een paar zwemmers voor mij en hier blijf ik hangen tot einde zwemparcours.

Normaal spring je de kant op en ren je naar je fiets om aan de fietsproef te beginnen, voor mij zat er niets anders op dan te gaan wandelen en alle mensen achter mij voorbij te laten gaan……wacht maar dacht ik nog;-)

De zwem-fiets overgang verloopt verder soepel, en de inhaal race kan beginnen. Ik besluit om niet te hard te starten in de eerste ronde, en vooral lekker rond te draaien op de trappers. Het loopt eigenlijk wel lekker en bovenal gemakkelijk. Op anderhalve ronde lig ik 5e in de wedstrijd en kom te rijden achter plek 3 en 4 (Martijn Boot en Dave Rost), ik bedacht mij dat ik hier even bleef rijden om bij doorkomst 2e ronde mijn eigen pad te kiezen. Op dit punt nog ca 18 km te gaan, na 200 meter hier achter te hebben gezeten dacht ik “ waarom zou ik hier achter fietsen als ik er voorbij kan?”. 

Dus ging ik er voorbij.

pastedGraphic_2.pdf

Op dat moment dus 3e in de wedstrijd met nog 1,5 ronde (45 km) te gaan. Dit bleef gehandhaafd totdat ik voor de Maasberg. Op de kasseien schakelde ik voor naar mijn kleine blad en mijn ketting vloog er af (voorblad). Helaas raakte deze mijn rem welke onder het bracket gemonteerd zit ook en sloeg mijn rem vast tegen het achterwiel. BAM geparkeerd, snel eraf en repareren. Dit ging helaas niet gemakkelijk en koste het iets meer tijd, Dave Rost kwam voorbij…..SHIT dag 3e plek.

Het fietsen kom ik snel hervatten en bleef daarmee op de 4e plek fietsen. Bij de wissel kon ik blij afstappen en de wedstrijd staken.

Ik kijk terug op en heel gave wedstrijd en ben erg blij met het verloop ervan. Het zwemmen ging soepel, fietsen ging gemakkelijk. Dit geeft mij weer vertrouwen voor het verdere verloop van de komende wedstrijden waarin ik mogelijk weer kan en mag hardlopen.

Dank gaat speciaal uit naar: Renee van Os voor de steun tijdens de wedstrijd, Nina Bakker voor de foto’s.

Loko IT, ACE Pharmaceuticals, StarShoe Zeist, HealthCenter Zeewolde, Weight2Day

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>