Triathlon Eupen

Het is gelukt! Mijn eerste wedstrijd welke ik benaderd en uitgevoerd heb als training. Waarom? Eerder dit jaar kon ik vanwege een stressfractuur niet meer hardlopen, en werd ik gedwongen wedstrijden te schrappen van het programma.

Eupen werd nu een wedstrijd om te kijken hoe ik de 21 km hardlopen in de triathlon ging volbrengen.
Maar voer dat maar eens uit, wedstrijd spanning en je inhouden ten gunste van een hoger liggend plan.

Eupen is heuvelachtig het fietsen met 1000 hm over 80 km, het lopen is alleen in parc ferme vlak.
Om 04:45 gaat de wekker en fris als altijd het bed uit, voordeel is dat ik regelmatig om deze tijd op sta….geen centje pijn.
05:30 in de auto naar Eupen. Na een kleine 3 uur rijden komen we aan in het bos onder de stuwdam en moeten een aardig stuk wandelen naar de inschrijving. Alles ziet er goed georganiseerd uit en we zijn snel klaar.
De wedstrijd kent 2 parc ferme’s, wat toch altijd even goed nadenken is. De wissel zwemmen naar fietsen ligt op de hoogte van de stuwdam en de wissel fietsen naar lopen ligt ca 50 meter (hm) hoger.

Start is om 10:00, en ik kan nog een klein stukje inzwemmen. Omdat het een veen gebied is, is het water wat donker bruin van kleur, maar is wel erg schoon zo te zien.

Het grote meer wordt ineens heel klein als alle atleten in een hoek gedreven worden voor de start en naar mijn mening echt iets te krap. De start, ik lig 4e rij en de midden in de wastrommel. Waarom liggen er altijd van die idioten vooraan die niet kunnen zwemmen vraag ik mij af. Ach dan maar erop en erover…mazzel ik kom hier niet om vrienden te maken. Dat laatste denk ik ook wanneer ik al geruime tijd op iemand z’n voeten lig te tikken maar zo gaat het lekker gemakkelijk.
Tussendoor versnel ik af en toe naar een ander groepje en zwem uiterst relaxed, helemaal goed zo.
De zwemfinish is allerminst aardig omdat je gelijk moet klimmen om op het niveau van de stuwdam te komen. Boven gekomen trek ik als altijd m’n wetsuit uit en ren naar m’n fiets. Wordt ik aangehouden door een official!! “U moet uw pak weer aantrekken anders volg diskwalificatie, dit is een ITU regel”, WTF dat wist ik niet. Ik maar weer m’n pak aan en mocht daarna verder, jammer van de verloren tijd. Thuis nog maar eens nazien waar dit staat.

Op de fiets gestegen begint het wegtrappen van de 80 km, heerlijke heuvels niet te steil en net mooi. Prachtige rondjes, welke ik in maart in de sneeuw/regen verkend had. Met de juist aangeschafte vermogensmeter wilde ik ook eens kijken of ik niet te hard zit te trappen. Ik moet dit nog analyseren maar de eerste ronde ging te hard voor mijn gevoel. Ronde 2&3 maar eens op de waardes gelet, ik moet zeggen dit schept mogelijkheden.
Ik kon mooi stabiel blijven rijden en kwam fris in de wissel. Het lopen was een avontuur al voor de start, de laatste 2,5 maanden heb ik nooit verder gelopen dan 17 km, en dat was ook maar 1 keer.
Ook hier weer rustig aan en zien dat ik finish.
Na het parc ferme volgt direct een pittige onverharde afdaling bestaande uit stenen en boomwortels.
Daarna een stuk onverhard klimmen om na ca 3,5 km op een verharde weg uit te komen. Deze loopt omhoog en bovengekomen branden de benen dan ook aardig. Gelukkig is er water en gel en zet de afdaling in tot op de stuwdam, daarna een stukje klimmen en de eerste 7km zit erop. Mijn voet voelt zeer goed, ik besluit toch lachend in een duurtempo door te lopen. Bij het ingaan van de laatste ronde zet ik nog wat aan en alles voelt goed. Met een grote heel grote glimlach naar de finish, wat een top dag.
Na lange tijd van onzekerheid en gemartel is dit de beloning, gewerkt aan herstel, volhouden en doen wat je wel kan BAM.

Zwemmen – 27:30

Fietsen – 2.09.51

Hardlopen – 1.26.00

eindtijd 4;09
Fietstempo 36,2 met gemiddeld 278 watt maximaal 886 watt.
Hardlopen 14 km/uur

Next Stop Embrumman 15 augustus (3,8 zwemmen, 188 fietsen en 42,2 hardlopen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>