Pareltriathlon Zeewolde

Zondag 31-08-2014

Vandaag staat weer de jaarlijkse 1/8e TVZ triathlon op de agenda. Na de Embrunman mijn trainingen weer een beetje kunnen oppakken met een aantal ups en dows. De down zat hem eerder deze week in een uit de hand gelopen fietstocht waar mijn benen echt niet verder wilden maar wel moesten. Enige dagen herstel en het probleem leek zich op te lossen.

Op de zaterdag voor de wedstrijd in Zeewolde de benen nog voorzichtig losgefietst en nadien voelde het eigenlijk wel goed. Ik was wel bang voor de echt zware belasting omdat een 1/8e toch een sprint is.

Voor de start is het erg gezellig en zie je na de vakantie bijna alle leden weer eens en kletsen we wat bij, opvallend dat er veel nieuwe fietsen aanwezig zijn…..het gaat economisch goed in Zeewolde!

Na de briefing de waterstart voor 500 meter zwemmen, ik lig op de eerste rij. Na het startschot even flink aanzetten en na 100 meter stroomt het melkzuur de benen binnen. Ik houd iets in en zoek een rustige slag, ik zwem op kop en zie even achter mijn de nummer twee. Als eerste uit het water en ook weer uit het parc ferme, de eerste 500 meter schiet mijn hartslag omhoog en ik temper mijn tempo iets. Kijkende naar mijn geleverde vermogen mag dat ook best omdat ik het anders niet ga volhouden, ik probeer zo rond de 320 Watt te blijven fietsen.

Fiets voor wissel

Niemand voor mij, en achter mij zie ik niemand komen. Na mijn rit van afgelopen week rij ik wat voorzichtig want mijn benen zijn gewoon niet volledig hersteld…..wissel inzicht. Niemand langszij gekomen en ik wissel vlotjes.

Ik start rustig met lopen en merk dat het pas glad is door de regen en de bladeren voorzichtig dus. Ik weet niet wat er achter mij gebeurd en wie er tweede ligt dus in de tweede ronde beslis ik harder te gaan lopen…ik wil toch winnen!

De derde ronde versnel ik nog iets en kom als eerste en enige over de finish, mijn angst om ingehaald te worden was totaal overbodig omdat de nummer twee pas na 4,5 minuut de finish passeert.

Hardlopen 2

Het was een erg leuke maar wel erg korte wedstrijd, nog niet eerder dit jaar starte ik op een triathlon welke korter was dan een halve triathlon dus dit was even aanpassen.

Achteraf nog een gezellige BBQ voor de hele club en het bleef nog lang gezellig;-)

Next stop: Ironman Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>