Polar Bear Trail – Belgie

Trailrun in de Belgische Voer streek
Polar Bear Trail is de naam van deze wedstrijd, toepasselijker had het in 2015 niet kunnen zijn…Sneeuw. De wedstrijd werd gehouden op zondag 25-01-2015, al op zaterdag vertrokken wij  Frank/Thomas/Krijn/ Guido voor een ATB training in de Limburgse heuvels enigszins vertraagd door de sneeuwval.
Op zaterdag hebben we dan ook al volop kunnen genieten van de sneeuw en het mooie landschap wat dan ontstaat. s’avonds nog even geproefd aan de Bourgondische levensstijl van de gemiddelde Limburger en toen voor middernacht in bed.
Zondag ochtend, de dooi begint de overhand te krijgen, maar nog steeds is het mooi wit buiten en staat er een frisse wind. Op naar de start blijkt dat wij niet de enigen zijn die hier aan meedoen, de aangekondigde 600 deelnemers waren er vast en zeker allemaal. Verdeeld over twee afstanden 22 en 14 km zal er respectievelijk om 11:00 en 11:05 gestart worden. Wij voorzichtig als we zijn hebben ons ingeschreven voor onze eerste trail en de kortste afstand 14 km!
Wedstrijdstress is ver te vinden en we sluiten rustig achter aan in het startvak, na de start begint al snel het inhalen in de afdaling. Zelf wat voorzichtig met als doel de enkels heel te houden.
Filmpje van de start:
https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&list=UUYJoqSSFngvSVC2Ako7xNXw&feature=player_detailpage&x-yt-cl=84503534&v=gJaZTLfC8h0
Al enige tijd kamp ik met krampen in mijn onderbeen wat nog resten van een eerdere hernia blijken te zijn, geluk werpen de nieuwe behandelingen zijn vruchten af en gaat het beter. Ik wil dit echter niet testen in een wedstrijd als dit, dus beheerst lopen en proberen te genieten. Al na 2 kilometer kom ik redelijk alleen te lopen en haal af en toe iemand in.
Op 6 kilometer is de eerste waterpost, vriendelijk lachend en drinken wandel ik er even langs. Ik ga weer lopen en snel volgt er een verharde lange klim, lekker blijven lopen en ik zie alweer iemand voor mij.
Het gaat weer naar beneden over een bospad en plots linksaf flink omhoog over een glad pad, hierna kom je uit op een open vlak in het bos en steekt de wind weer iets op. Ik doe mijn muts weer op en hobbel lekker verder. Een stijle en zeer smalle afdaling volgt na een bos strook en hier is het oppassen geblazen, takken en stenen bepalen het parcours.
Een vrouw roept naar mij dat ik 6e lig en mijn mond valt open van verbazing….hoe kan dat nu denk ik!
Ik loop lekker verder en versnel iets naar de man voor mij, vlak er achter lopen lijkt mij niet ideaal dus ik hou wat veilige afstand. Een stuk langs een mooie beek/rivier volgt en we komen weer in de bewoonde wereld, nog 2 km zegt mijn horloge. Op het verharde loop ik naar de man voor mij en begin een gesprekje, blijk een Belg te zijn die dit vaker doet en aan het trainen is voor de alternatieve Nisraman in maart.
We lopen verder en blijkt dat ik momenteel dus 5e lig, dit zal zo blijven tot de finish.
Thomas volgt kort achter mij, Krijn en Frank daar weer achter, allen echt super netjes gelopen en we hebben al onze verwachtingen overtroffen. De volgende keer wordt het denk ik wel een wedstrijd.
Guido
Next stop…..10EM Apeldoorn op 01 februari 2015

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>