Midwinter in Apeldoorn

Zondag 01-02-2015 aan de start van de 10EM in Apeldoorn, midwinter deed anno 2015 zijn eer aan voor diegene die bij machte was het snot voor zijn ogen weg te vegen en de moeite nam om om zich heen te kijken.

Alweer mijn 2e wedstrijd in 2 weken, en weer mooie omstandigheden, doel van vandaag was lekker lopen en uitkomen op 1:04. 5 minuten boven mijn PR, als training naar de marathon voor mij prima.

 

Start om 11:15 op de prachtige Loolaan, massa in de 3 startvakken ik sta redelijk vooraan. Na de start eerst alle “ik wil vooraan staan lopers” inhalen, wat een hectiek altijd.

Al snel is er vrije ruimte, gooi ik mijn muts naar de kant waar Renee en Lodewijk staan en sluit aan in een groepje. De man voor mij is wat breed van gestel, dus het beetje wind wat er is neemt hij mooi weg.

1,2,3,4,1,2,3,4 ritme van ca 180 passen per minuut, na de training afgelopen week met Hartger en zijn Metronoom krijg ik die piepjes niet meer uit mijn hoofd. Dat is gelijk mijn tweede doel in de wedstrijd, ritme (ca 180) lopen zowel omhoog als naar beneden.

 

Al snel wordt het wat steiler en loop ik naar een groep met de 1e en 2e dame, dit loopt in het begin lekker alleen breekt de groep na een paar kilometer. Ik sluit aan bij de 1e dame in de wedstrijd en loop zo omhoog naar Hoog Soeren en naar de Amersfoortse weg. Ik loop weg van de dame en strijd even alleen verder. We komen op het hoogste punt van de wedstrijd en dan had ik bedacht dat het dalen begon.

Helaas zaten er toch nog een aantal hoogte verschilletjes in, maar dit ving ik gemakkelijk op. De laatste kilometer is deels dalend deels vlak.

Ik liep alleen de Loolaan op waar vele mensen waren gekomen om de lopers aan te moedigen….onder de klok door en finish in 1:02:01. Doelstelling overtroffen, en tevreden.

Uitslag Midwinter 2015

Deze wedstrijd is er 1 die je gewoon mee moet maken, geweldige sfeer door de vele deelnemers, mensen langs de route en vele muziek stands langs de route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>