Marathon als middel…

 

 

Noem het een opwelling, bevlieging, vlaag van verstandsverbijstering, vooruitzien, tactisch inzicht, strategisch pad, op 01-12-2014 schreef ik mij in voor de marathon van Rotterdam. Nooit gedacht dat ik mijzelf zou overhalen dit te doen, erger nog ik heb mij weten in te schrijven in startvak C.

Vanaf dat moment zoekende naar de juiste planning, wordt deze door wat ongemakken toch weer overhoop gehaald. Mijn doel komt hierdoor toch enigszins onder druk te staan zo medio januari. In het grotere beeld van mijn sportieve doelen realiseer ik mij snel dat de marathon geen doel is maar een middel om een ander sportief doel / meerdere sportieve doelen te bereiken. Dit helpt al snel om in te zien dat het wel zal loslopen;-) in Rotterdam.

Ik ben een triatleet geen hardloper en dat zal ik nooit worden ook, toch bekruipt mij soms het gevoel dat ik hardlopen leuk ga vinden. Ik zit hier nog in de ontkenningsfase realiseer ik mij, de drang om iedere dag te gaan lopen wordt steeds groter.

Na een aantal voorbereidende wedstrijden van 10 tot 21 kilometer moet het klaar zijn. Velen liepen duurlopen of wedstrijden van 30/30+, hier heb ik geen trek in, tot 25 kilometer is mijn max en dat verteerd mijn lichaam goed. Na deze trainingen lukt het ook om de volgende dag weer goed op te staan en te gaan lopen dus dat blijkt een succes.

 

De marathon als middel met als doel in de winter door te blijven trainen, als doel om klaar te staan voor het triatlon seizoen.

In de winter en het vroege voorjaar minder gefietst, dat ga ik lekker weer oppakken na het marathon avontuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>