Team prestatie 3e divisie

Afgelopen zaterdag is mijn triathlon seizoen officieel van start gegaan en wel in de 3e divisie regio zuid. Helaas door een volle agenda sta ik slecht 1 keer aan de start onder de vlag van het EDO Sports Team met maar 1 doel…winnen in de 3e divisie.

De andere heren hebben in de eerste wedstrijd van het seizoen laten zien dat dit mogelijk is en ook zaterdag was dit uiteindelijk geen probleem.GKLoop1

Vertrokken uit Zeewolde met de zon op het dak en ruim 3 uur later als een ijspegel op de fiets. De zwemstart was vlot en ik kwam slecht in mijn slag, ook de eindprestatie op dit onderdeel was er niet 1 om op terug te kijken dus dan maar snel de fiets op.

Het fietsen werd afgelegd over een afstand van 42 km in 6 ronden heen en weer langs het kanaal in Weert.

Normaal is dit voor mij een eitje en zal ik iedere ronde beter gaan rijden. De wind stak op en daarmee werd de regen feller en mijn lichaam kouder. De mensen die mij kennen weten dat ik een slechte kou fietser ben en niet meer warm wordt. De laatste ronde weet ik al mijn krachten nog om te zetten in voorwaartse snelheid en kom gehavend aan in de wisselzone.

DSC_0063

DSC_0156Helm los…..oei lukt niet mijn handen zijn bevroren, duurde dus iets langer. Schoenen aan ging al niet even soepel, en daarna knallen. Nog gedurende 5 kilometer het gevoel dat ik op klompen liep, maar de zon ging schijnen en ik warmde langzaam op.

 

 

 

6 ronden lopen om 10 kilometer af te leggen was erg leuk en voor het publiek zeker interessant. Ik liep op een redelijke afstand van Dave Rost en daarachter op enkele minute de nummer drie mede teamlid Robert, ofwel een comfortabele positie.

Na de finish was het wachten op de andere drie mannen en konden we een klein feestje vieren.

1e plaats met het team en 2e plaats individueel.

Top dag en mooie opmars voor het verdere seizoen, mooie aandachtspunten om mee aan de slag te gaan.

Daarnaast is dit mijn eerste pijnvrije sinds juli 2012, dus ook daar een mooie overwinning geboekt 😉

Volgende stop 14-06-2015 in Huizen voor de OD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>