Challenge Almere LD 2015

“I SHALL OVERCOME AND SUCCEED”, ik trok het shirt met deze tekst weer aan op de ochtend van 12-09-2015 de dag dat ik start in de PRO serie van de longdistance triathlon in Almere.

11053323_953982274660805_4276309830216977609_n

Na de gebruikelijke rituelen staan wij op 06:10 in Almere en heb ik meer dan genoeg tijd om de laatste voorbereidingen te treffen voor het startschot om 07:20.

De spanning in mij is aardig toegenomen en dit zijn de momenten dat ik mij terug trek en in mijzelf keer. Realiserende dat het een lange dag zal worden met een nog niet te voorspellen uitkomst. Nooit voldoende voorbereid aan de wedstrijdstart denk ik dan, maar aan de andere kant: meer dan wat ik gedaan heb kon ik niet doen.

Vandaag is het doel finishen en sub-doel is om dit te doen binnen de grens van 9 uur.

Een voor 1 worden de Pro atleten naar voren geroepen en mogen een frisse duik nemen in het Weerwater grenzend aan Almere-Stad. De temperatuur van het water is naar zeggen 15 graden koud, en ik bereid mij voor op het ergste. Eerder in de week was het nog 17 graden en zwom ik nog achter ons huis in het Wolderwijd, dat was enorm koud!

Nummer 32, Guido Kwakkel uit Zeewolde, ik ren naar het water en neem een voorzichtige duik. Koud….niet wat ik verwacht had, eigenlijk verrassend warmer dan ik had kunnen hopen.

Met een kleine groep mannen liggen we te wachten tot de start en ineens is die knal daar, dit ging snel. Even flink aanzetten en kijken waar ik in het startveld lig, ik zie Thomas Naasz naast mij, dus dat is goed en ik blijf hem een tijdje in het oog houden. Het ronden van de eerste boei loopt wat rommelig en de groep valt uit elkaar. Ik sluit aan in het voorste deel van de groep en neem initiatief om in de eerste ronde kopwerk te doen. Bij het ronden van de boeien merk je altijd dat er gaten ontstaan dus hier scherp blijven en iets hoger aansnijden.Zwemfinish Almere2015

Op 54 minuten kom ik voldaan het water uit en voel weinig vermoeidheid, snel wisselen en de fiets op.

De wissel liep zeer snel, ik had besloten ook mijn helm in de wisseltas te stoppen zodat ik dit onderweg naar de fiets alles kan vastmaken en aantrekken (mouwstukken).

Een klein stukje door Almere en dan naar de Gooimeerdijk en rechtsaf naar de Hollandse brug. Dit eerste deel heb ik lekker wind mee en kan ik rustig wat eten en drinken. De benen voelen niet top, maar dat trap ik er hopelijk wel uit.

Langzaam draai ik naar de Oostvaardersdijk en de wind lijkt wel tegen te staan, allerminst gunstig in ieder geval. Voorspelt was dat deze licht mee zou zijn, helaas was het vandaag anders. Duwen blijven dus.

11990422_953948754664157_6798707098434440055_n

Van de dijk af weer de polder in richting Zeewolde, waar toch zeker mensen moeten staan die ik ken. Gelukkig staan deze er ook en geeft dit de fietser weer moed. Kilometer 70 in het zicht en terug naar Almere, het loopt nog steeds lekker. Mijn wattage in de eerste ronde ligt aan de hoge kant voor de lange afstand, dus ik besluit in de tweede ronde het wattage naar beneden te brengen en op ca 75% van mijn maximale vermogen te trappen.Triatlon 2015 Bewerkt (105)

Na de lus richting het weerwater en de coachpost staan wij er weer alleen voor, en gaat de laatste ronde stoempen in. In de tweede ronde met name bij de wind tegen heb ik een aantal keren bedacht dat ik zou stoppen met deze sport, alleen trainen was toch meer mijn ding. Er leek geen eind aan de zo bekende duikerweg te komen, gelukkig weer aangemoedigd door vrienden en familie op deze eenzame weg ram ik verder. Na Zeewolde wordt alles beter dacht ik nog, dan komt de wind weer wat meer in de rug en knal ik naar Almere.

Mijn benen leken wel op Lodewijk die naar huis rent voor een snoepje want ik was zo weer terug in Almere. Nog bijgehaald door Gerrit Schellens die ik vervolgens ook weer inhaalde kom ik voor hem in de wisselzone en ben ook voor hem weer uit de wisselzone. Was ik die dag toch ergens sneller in dan hem, want wat kan deze man lopen!

Het lopen gaat beginnen, juist het onderdeel waar ik het laatste jaar zoveel in verandert heb en zoveel meer op heb getraind, pakt dit alles goed uit is de vraag!

In eerder wedstrijden moest ik in de marathon vaak wandelen, wilden mijn benen totaal niet meer en zag je een flink verval tijdens de race. Lopen is nooit mijn favoriet geweest, maar in de voorbereidingen van dit jaar had ik meestal plezier in het lopen.Triatlon 2015 Bewerkt (130)

De marathon……. Ik start behouden op 4:40, en voel mij hier goed bij. 6 ronden van 7 kilometer te gaan en over de indeling heb ik eigenlijk niet nagedacht, blijven lopen dat wilde ik.

Ronde 1,2,3 waren geen probleem, ik liep zelfs wel lekker meestal ging het hierna mis. Ronde 4, wordt wat zwaarder maar misschien moet ik wel even goed eten en drinken, hier besteedt ik extra tijd aan in deze ronde en gelijk voel ik mij beter.

Vele Zeewoldenaren, vrienden en familie zijn naar Almere gekomen en worden bij iedere doorkomst door de speaker (Ruud) geattendeerd op mijn doorkomst. Hierop reageren ze telkens met luid lawaai en wordt ik die meters naar voren geblazen, heerlijk;-)

De ronde tijden blijven vlak, ik loop nog hard, dus dat stemt mij tot tevredenheid. Bij het ingaan van ronde 5 weet ik zeker dat dit niet meer kan misgaan, en ik loop nog steeds. Inhalen van mensen maakt het leven ook een stuk mooier op dit soort momenten. Continue gefocust blijven op mijn doel helpt om te doen wat ik moet doen…lopen.

Met nog 3 kilometer te gaan in ronde 5 lever ik in snelheid iets in, er komt een fitte wat oudere dame mij net iets sneller voorbij;-(

Ik pik aan en voel dat het net iets te hard gaat dan dat ik wil, “ blijven hangen Kwakkel” denk ik. Ik hou vol, de muziek uit het stadion is weer te horen en ik concentreer mij op mijn loop ritme. Dit gaat goed, ik weet zelfs met het stadion in zicht iets te versnellen en loop de dame voorbij.

Langs de coachpost ,waar zich inmiddels alle bekenden hebben geplaatst, hebben ze in de gaten dat ik ben versneld en de laatste woorden die ik hoor zijn “Genieten Guido”. Dat ga ik zeker doen bedenk ik mij. Van de komende 7 kilometer besluit ik er nog 5 te knallen en de laatste 2 te genieten van alle mensen. Op het moment dat de laatste 2 kilometer bereikt waren vond ik dit al een stom plan dus liep gewoon lekker door. Ik was moe maar niet zo moe dat ik strijdend ten onder zou gaan. De laatste kilometer was geweldig, Almere maakt er een mooi feestje van wat een bak mensen was er op de been zeg!

Nog even langs de finish omhoog kom ik Eibert tegen, die loopt achteruit en is zichtbaar blij mij te zien aankomen, geweldig moment om elkaar even gedag te zeggen. Eibert ging de 3e ronde in en had nog een flink stuk te gaan.

Mijn finish kon niet meer stuk, wat een mensen waren er voor mij naar Almere gekomen zeg…

Ik stap over de finish in 09:01:48, val in de armen van Renée. Wat een mooi moment, wat een mooi resultaat.

12011269_953982344660798_828044030921194463_n

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>