OD triathlon Huizen

09 juni 2012

Vandaag de triathlon van Huizen op het programma. Na een goed verlopen wedstrijd vorige week in Almere waar ik 2e mocht worden had ik weer zin in het triathlon seizoen. Vandaag in Huizen staat er een flinke puist wind uit zuidelijke richting.

Na het ophalen van de startbescheiden en de nodige kletspraatjes begeven wij ons naar de start. Dit op het laatste moment want het is aan de frisse kant. Bij de start gekomen geeft de organisatie door dat de zwemronde van 750 naar 500 meter wordt ingekort vanwege de stroming/golfslag. Nu moeten er 3 ronden gezwommen worden.

Het water is koud de start trilt! De eerste 250 meter zwem ik op kop met Martijn Boot waarna ik mij af laat zaken naar 2e en later 4e positie. Ik kom met de eerste groep uit het water. Mijn wissel duurt langer omdat ik een jas aan wil doen om te voorkomen dat ik net voor Nice ziek ga worden.

Ik zit als 4e op het parcours en dit zal de hele wedstrijd zo blijven. Fietsen loopt vandaag niet, dus ik probeer de schade te beperken. Na de wissel loop ik al snel op een derde plaats en geef dit niet meer uit handen. De laatste ronde hoor ik dat ik een minuut achter lig en dit is dan niet meer in te halen. Een mooie 3e plek naast Dirk Wijnalda (1e) en Martijn Boot.

Verder deden er nog ca 18 atleten van onze club mee wat in de boeken mag als een succes……is de triathlon in Zeewolde bezig aan een opmars??

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>