Hernia L4

Normaal vind ik het leuker om mooie berichten op mijn site te zetten. Alleen aan roem en rijkdom zit vaak ook een keerzijde, zo ook aan die van een fanatieke sporter.
Weken na Nice en na een succesvolle wedstrijd in Holten werd ik in de opbouw naar de hele triathlon van Almere getroffen door een hernia.

In de dagen ervoor heb ik gewoon kunnen trainen zonder beperkingen, op woensdagochtend wordt ik wakker en kan plots niet meer op mijn rechterbeen staan.

Gelukkig had ik die middag een afspraak met de manueel therapeut en ik was in de vooronderstelling dat we het wel even zouden recht zetten.
Nu bijna 5 weken verder is niets minder waar. Na een aantal diagnoses te hebben gesteld ben ik gestart met het herstel, dit door rust, wandelen en oefeningen doen.
Rust wil zeggen stoppen met sporten op de manier ik gewend was, zelfs heb ik 2 weken helemaal niets gedaan omdat ik bang was dat ik snel weer teveel wilde.
Ik ben iedere dag ca een uur gaan wandelen en dagelijks 30-45 minuten grondoefeningen ter versterking van de rug.
In dat laatste merkte ik al snel vooruitgang, men spreekt niet van sterker maken maar van stabilisatie en mobilisatie.
Nu 5 weken verder ben ik weer wat aan het fietsen, heb ik alweer een uur gezwommen en doe ik lichte krachttraining waarbij mijn rug niet wordt belast. Hardlopen is helaas nog niet mogelijk mede omdat ik meestal blij ben dat ik gewoon goed kan lopen.

Het herstel is er, de drive om te sporten ook maar is ook een valkuil. hier probeer ik niet in te trappen door bewust rust te houden.

De winter kan beginnen, wat ik dan kan zien we dan wel, weer plannen zijn er in ieder geval wel;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>